המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ובקיצור המרב"ד, הוא אותו מקום אליו מגיעים על מנת לעבור בדיקות כשירות רפואית לנהיגה, בכדי לברר מהו אותו רכב ואביזרי רכב המתאימים לאנשים בעלי מוגבלות ועל מנת לעבור הליך המערב את וועדת הערר של המכון הרפואי.
חשוב לדעת – זימון למכון הרפואי
אם קיבלתם זימון לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, קרוב לוודאי שקיים חשש שאינכם כשירים לנהיגה מסיבה זו או אחרת (הייתם מעורבים בתאונת דרכים, אתם עברייני תנועה מועדים או שמצבכם הבריאותי אינו תקין). חשוב לא להתעלם מזימון לבדיקה במכון, שכן אי הגעה לבדיקות יכולה להוביל להתליית רישיון נהיגה. כיוון שהרישיון נהיגה של נהגים לא מעטים נפסל כיוון שהם אינם מתכננים את צעדיהם בקפידה, חשוב לפנות אל עורך דין תעבורה אשר מומחה בנושא בדיקות וועדות שימוע של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וזאת על מנת שהוא ידריך אתכם באשר לצורת ההתמודדות הנכונה ביותר לגבי המקרה שלכם.
מבחנים אבחונים ושימוע
במכון הרפואי לבטיחות בדרכים הנהג יידרש לעבור מבחנים כאלו ואחרים, כמו למשל מבחן אישיותי, אבחון של פסיכולוג ופעמים גם פסיכיאטר, בדיקה של רופא מומחה ועוד. המבחנים והאבחונים יותאמו למקרה ולנסיבות האישיות של כל נהג המופנה לבדיקות במכון. בנוסף, תדרשו להביא מידע בדבר מצבכם ואסמכתאות רפואיות. לאחר ביצוע כל אלו תופנו לשימוע ברשות הרישוי האזורית.
שיפור סיכויי הצלחה – שימוע וערעור
ייעוץ והכנה של עורך דין בכל הקשור אל שלב השימוע יכול להועיל רבות ולשפר את סיכויי ההצלחה שלכם. ליווי וייצוג של עורך דין תעבורה ישפר את סיכויי ההצלחה שלכם במקרה ובו אתם מעוניינים להגיש ערעור תוך 30 יום מהיום בו נמסרה לכם ההחלטה של המכון הרפואי, החלטה אשר אינה מקובלת עליכם. לשם כך יש לפנות אל ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לפעמים, הרישיון נפסל משום אי התאמה אישיותית וסיבות נוספות. עו"ד תעבורה בעל ניסיון בתחום וידע כיצד לבקר את ההחלטה שהתקבלה ולשפר את הסיכויים שלכם להשבת רישיון הנהיגה.