מה העונש המקסימלי על נהיגה בזמן פסילה?
נהיגה בזמן פסילה היא אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר. אמנם נכון, אין כאן סיכון להולכי רגל ולא לנהג כמו בנהיגה בשכרות למשל, אולם יש כאן זלזול מחפיר בחוק וחומרת העונש על עבירה כזו היא גבוהה ביותר.
אין ספק ששלילת רישיון היא לא אירוע נעים עבור אף אחד. העובדה שהיום הדרך הטובה ביותר להתנהל ממקום למקום היא באמצעות רכב, מגבילה את הנידון לשלילת רישיון לנכות מסוימת. אפשר להיעזר בתחבורה ציבורית אבל בלילות ובזמנים אחרים זה הופך למטרד של ממש.
לכן, הרבה נהגים ששללו להם את הרישיון נוהגים בזמן פסילה בלית ברירה, אולם הם מסתכנים ממש ולמשטרה יש דרך להשיג אותם. אז מה העונש המקסימלי על נהיגה בזמן שלילה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
העונש המקסימלי על נהיגה בזמן שלילה:
למעשה, ישנם כמה עונשים בחוק על נהיגה בזמן שלילה. כמובן שהחוק מתייחס לחומרה לחוסר הנכונות של האדם להישמע לחוק ולעונש שהוטל עליו וזו הסיבה לחומרת העונש שתוטל על נהיגה בזמן שלילה.
ראשית, האדם ששללו לו את הרישיון והמשיך לנסוע יקבל שלילה נוספת למשך שנתיים.
תחשבו על זה, נניח שהגעתם לסך הנקודות שהצריך שלילה או שנתפסתם על מהירות גבוהה ושללו מכם את הרישיון למשך חודשיים שלושה, החלטתם בכל זאת לנסוע באותו זמן, אתם מסתכנים בשלילה למשך שנתיים לפחות ולפעמים אפילו כמה שנים טובות.
במקרים קשים יותר מדובר אפילו על מאסר וקנס של מאה אלף שקלים. העונשים האלו הם בכוונה תחילה כדי שלא תתפתו לעשות את הטעות הזו ולשלם עליה לאחר מכן, ביוקר .
אז אם קיבלתם שלילה כדאי להוריד את הראש עד שהתקופה תחלוף ולא להסתכן בהסתבכות נוספת ומיותרת.
נכתב בשיתוף דוויק ברנט עו"ד תעבורה