תאונות דרכים בארץ ובעולם, הופכות למופע נפוץ ופופולארי ביותר לצערנו. הדבר נובע מכמות הרכבים על הכביש, מהכבישים הצרים ומכמות הפקקים הלא הגיונית. בשנת 1975 יצא חוק שכל מטרתו היא להסדיר את עניין הפיצויים לכל מי שנפגע מתאונת דרכים. החוק קובע כי כל מי שנפגע, בין אם נפשית ובין אם פיזית, זכאי לקבל פיצוי, ללא שום קשר לשאלת האחריות על התאונה. (בקרו באתר https://fclaw.co.il לסיוע עו"ד מומחה בתחום) לצורך כך בדיוק, המדינה מחייבת כל בעל רכב לרכוש ביטוח חובה, אשר אמור לכסות נזקי גוף שעלולים להיגרם לכל מי שנוסע ברכב, ולכל מי שנפגע כתוצאה מפגיעת הרכב. בנוסף, כל בעל רכב יכול לרכוש לעצמו ביטוח מקיף או ביטוח צד ג', אשר אמורים לכסות את הנזק לרכוש הן של הנפגעים בתאונה והן של בעל הרכב עצמו.
תאונות דרכים – מספר עקרונות חשובים שכדאי לקחת בחשבון
כאמור, התפקיד של ביטוח החובה היא לכסות את כל פציעות הגוף שנגרמו הן לבעל הרכב, הן לנוסעים האחרים ברכב והן להולכי הרגל שנפגעו כתוצאה מהתאונה. ניתן להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח, על מנת לקבל פיצויים עבור הנזק הגופני שנגרם כתוצאה מהתאונה. כאשר מדובר על פגיעה מרכב שלא עשה ביטוח חובה או לחילופין תאונת פגע וברח, ניתן לתבוע את הקרן שמספקת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים – קרנית. מטרתה של הקרן היא לפצות כל מי שנפגע פציעת גוף, כתוצאה מתאונת דרכים, ואין חברת ביטוח שתוכל לספק את הכיסוי הנדרש.
כאשר מדובר על פיצוי עבור נזקי גוף, אשר נגרם כתוצאה מתאונות דרכים, מדובר למעשה על שני סוגי פיצויים – כללי ומיוחד. נזק מיוחד כולל את כל הנזק שנגרם לתובע מרגע התאונה ועד ליום הגשת התביעה, מדובר על נזק שכולל אובדן ימי עבודה, הוצאות עבור נסיעות וטיפולים, אובדן הכנסה ועוד. לעומת זאת, נזק כללי כולל את הנזק שעתיד להיגרם לתובע, ולכן הוא מחושב בהערכה בלבד. נזק זה יכלול את הערכת הנסיעות והטיפולים העתידיים של התובע, אובדן כושר עבודה ועוד. במידה ומדובר על קטין, אובדן כושר העבודה שלו יחושב בהתאם לשכר הממוצע במשק.