דיני תעבורה: השלכות של סירוב להיבדק בדיקת שכרות
לצערנו במדינת ישראל יש לא מעט נהגים שנתפסים כשהם שותים ונוהגים. הצורך לבלות במסיבה ללא מעצורים, לבלות ערב עם בקבוק אלכוהול או להרשים את החברים בנהיגה פרועה – כולם מובילים בסופו של דבר לאותה תוצאה: שלילת רישיון, מעצר, הורדת הרכב מהכביש ואף הגשת כתב אישום עקב נהיגה בשכרות. במקרים יותר חמורים אפשר להיקלע לתאונת דרכים קטלנית שתוביל לפציעות קשות ואפילו למוות. לכן חשוב לא לשתות ולנהוג.
אבל מה קורה כששותים נוהגים ונעצרים על ידי שוטר?
כיום הרשות המבצעת שמה את הדגש על אכיפה נוקשה ורחבה בנושא של תחבורה, בעוד שהמטרה לעצור ולהפחית את הקטל בכבישים. שוטרים הפרוסים בכל רחבי הארץ דואגים לבצע בדיקות שכרות לנהגים מכול הסוגים וכשזה קורה: חשוב לא לסרב לבדיקה כמו בדיקת שכרות. סירוב לבדיקת שכרות עלול להוביל להשלכות שונות וקשות, בעיקר משום שהיא נועדה לבדוק ריכוז אלכוהול בדם של הנהג.
אבל מהן ההשלכות של סירוב כזה?
בתחילה חשוב לדעת שסירוב לעבור בדיקה כזאת יולידו בעיות נוספות עם המשטרה. אם שתיתם אלכוהול מעל הכמות המותרת – תענשו או תקבלו דוח. במקרים של כמות גדולה תצטרכו לעמוד מול השלכות שונות כמו שלילת רישיון, הגשת כתב אודות וכולי. במידה תתנגדו לבדיקות אלכוהול תחמירו את המצב בהרבה. ההחמרה של המצב נדרשת משום שע"פ החוק שוטר יכול לעצור כל נהג באופן רנדומאלי או מכוון: כדי לדרוש ממנו לבצע בדיקת אלכוהול שנעשית על ידי נשיפה למכשיר שמודד את כמות האלכוהול בדם.
מי שיסרב לעבוד בדיקה כזאת יקבע על פי החוק שהוא נוהג בשכרות זאת ע"פ סעיף ס' 62 לפקודה. בין היתר מי שיעמוד מול כתב אישום יסתכן בכך שבית המשפט יראה אותו כעבריין תנועה בשל סירוב לעבור את הבדיקה: מה שיגרום להחמרה בעונש ובפסק הדין. כך הרישיון עלול להישלל עד לתקופה של שנתיים.
בנוסף לכך, סירוב לעבור בדיקת אלכוהול תהיה ראייה נגד הנאשם בבית המשפט. בית המשפט יקבע את העונש וייתן פסק דין גם לפי עדות השוטר בנוגע להתנהלות של הנהג כשנעצר בשולי הדרך. בשל כל אלה חשוב לא לסרב לבדיקות אלכוהול גם אם שתיתם ונהגתם – במידה והסתבכתם עם החוק ואתם מובלים למעצר חקירה או שהוגש נגדכם כתב אישום – יש לפנות אל עורך דין תעבורה שיעזור לכם להיחלץ עד כמה שניתן מהסיטואציה הלא נעימה.